Nové technicko-vědecké poznatky

Nové technicko-vědecké poznatky

Srp 25, 2017 / By : / Category : Technika

·         Američané doufají dle posledních průzkumů v doručování pizzyskrze drony před rokem 2036.
·         Kalifornští vědci z institutu technologie v Pasadeně, oznámili objev nového druhu bakterie vyskytujícího se ve slinách pacienta. Vědci se domnívají, že tento parazitující organismus může způsobovat onemocnění dásní.
domácí prase
·         Univerzitní vědci v Buffalu. Pracující na katedře geologie si sami vytvářejívlastní lávu. Tato nevšední tvorba při, které tavená hornina musí dosáhnout teplot 700 – 1200°C.  Slouží geologům k snazšímu pochopení sopečných výbuchů.  Cílem vědeckých pracovníků je najít odpovědi proč někdy láva při kombinaci s vodou způsobuje obří exploze a jindy ne. Jako materiál používaný k roztavení ve výkonné magnetické indukční peci, která může dosahovat teploty až 1371°C, používají výzkumníci čediče. V peci dokážou jednorázově během čtyř hodin připravit až 38 litrů lávy. Do předem nachystané štěrkové prohlubně postupně rozžhavený obsah pece vylévají.  Ještě než dokáže roztavená hornina ztuhnout, smísí ji s vodou. Vědci simulují celý proces ve snaze poodhalovat jak závažné je nebezpečí činných sobek v blízkostech jezer, moří a ledu.
hořící láva
·         Po silnicích s obnovitelných zdrojů kde je hlavním stavebním prvkem prasečí hnůj. Možná v budoucnosti budeme jezdit. Každoroční produkce prasečího hnoje přesahuje závratných sto šedesát miliónů kubíků. V Severní Karolíně vědci ze státní technicko-zemědělské univerzity vynalezli lepkavé pojivo z prasečího hnoje, kterým bude možné nahradit asfalt. Aktuální výrobní cena budoucího cestářského pojiva je jen 56 centů za galon. Což je mnohem výhodnější než ropa. A mohu Vás uklidnit, během výroby naštěstí dochází k odstranění i nepříjemného zápachu. Cílem celého projektu není ani tak bojovat proti ropnému průmyslu jako zbraňovat kontaminaci podzemních vod a sladkovodních toků prasečími výkaly.

Summary
Nové technicko-vědecké poznatky
Share